Jednoduché recepty na prípravu chutných sviatočných jedál na Deň vďakyvzdania
Obsah
- Klasický kastról na zelené fazuľky
- Pečený ružičkový kel
- Kaša zo sladkých zemiakov
- Brusnicová omáčka
- Plnka z kukuričného chleba
- Pečená mrkva
- Špenátový krém
- Krémové makaróny a syr
- Záver
Deň vďakyvzdania je časom pre rodinu, priateľov a samozrejme chutné jedlo. Či už organizujete veľké stretnutie alebo len malú rodinnú večeru, vďaka týmto jednoduchým receptom na prílohu na Deň vďakyvzdania bude vaše sviatočné jedlo nezabudnuteľné. Od klasických obľúbených až po jedinečné zvraty, tieto recepty urobia vaše sviatočné jedlo výnimočným.

Klasický kastról na zelené fazuľky
Tento klasický kastról so zelenými fazuľkami nesmie chýbať na žiadnej večeri na Deň vďakyvzdania. Je ľahké ho vyrobiť a vždy poteší dav. Na jeho výrobu budete potrebovať:

- 2 plechovky zelenej fazuľky, scedené
- 1 plechovka krémovej hubovej polievky
- 1/2 šálky mlieka
- 1/4 lyžičky čierneho korenia
- 1/2 šálky francúzskej smaženej cibule
Predhrejte si rúru na 350 stupňov. Vo veľkej mise zmiešajte zelenú fazuľku, krémovú hubovú polievku, mlieko a čierne korenie. Zmes nalejte do vymastenej zapekacej misy s rozmermi 9 x 13 palcov. Navrch poukladáme opečenú cibuľku a pečieme 25 minút. Podávajte teplé.

Pečený ružičkový kel
Tento recept na pečený ružičkový kel je skvelý spôsob, ako dodať vašej večeri na Deň vďakyvzdania jedinečný nádych. Na jeho výrobu budete potrebovať:

- 2 libry ružičkového kelu, orezané a rozpolené
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- 1/4 šálky strúhaného parmezánu
Predhrejte si rúru na 400 stupňov. Vo veľkej miske premiešajte ružičkový kel s olivovým olejom, soľou a korením. Ružičkový kel rozložte na plech a pečte 25 minút. Posypeme parmezánom a opekáme ďalších 5 minút. Podávajte teplé.
Deň vďakyvzdania je časom pre rodinu, priateľov a chutné jedlo. Aby bolo vaše sviatočné jedlo výnimočné, vyskúšajte jeden z týchto jednoduchých receptov na prílohu na Deň vďakyvzdania. Od klasickej zemiakovej kaše až po pečený ružičkový kel, tieto recepty určite potešia každého pri stole. A nezabudnite sa pozrieť susan rotchy a 6 malých mcghees pre viac inšpiratívnych príbehov o dovolenkovej sezóne.

Kaša zo sladkých zemiakov
Kaša zo sladkých zemiakov je klasickou prílohou na Deň vďakyvzdania. Na ich výrobu budete potrebovať:

- 4 veľké sladké zemiaky, ošúpané a nakrájané na kocky
- 1/4 šálky masla
- 1/4 šálky mlieka
- 1 lyžička soli
- 1/4 lyžičky muškátového orieška
Priveďte do varu veľký hrniec s osolenou vodou. Pridajte sladké zemiaky a varte do mäkka, asi 15 minút. Sladké zemiaky sceďte a vráťte do hrnca. Pridajte maslo, mlieko, soľ a muškátový oriešok a roztlačte do hladka. Podávajte teplé.
Brusnicová omáčka
Brusnicová omáčka je nevyhnutnou súčasťou každej večere na Deň vďakyvzdania. Na jeho výrobu budete potrebovať:
- 1 12-uncové balenie čerstvých brusníc
- 1 šálka cukru
- 1/2 šálky pomarančovej šťavy
- 1/4 lyžičky mletej škorice
- 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška
V strednom hrnci zmiešajte brusnice, cukor, pomarančový džús, škoricu a muškátový oriešok. Na stredne silnom ohni za občasného miešania priveďte do varu. Znížte teplotu na minimum a za občasného miešania varte 10 minút. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Podávajte vychladené alebo pri izbovej teplote.
Plnka z kukuričného chleba
Táto plnka z kukuričného chleba je skvelý spôsob, ako dodať vašej večeri na Deň vďakyvzdania jedinečný nádych. Na jeho výrobu budete potrebovať:
- 1 8-uncové balenie zmesi kukuričného chleba
- 1/4 šálky masla
- 1/2 šálky nakrájanej cibule
- 1/2 šálky nasekaného zeleru
- 1/2 čajovej lyžičky sušenej šalvie
- 1/2 lyžičky sušeného tymiánu
- 1/4 lyžičky čierneho korenia
- 1/2 šálky kuracieho vývaru
Predhrejte si rúru na 350 stupňov. Zmes kukuričného chleba pripravíme podľa návodu na obale. Vo veľkej panvici rozpustite maslo na strednom ohni. Pridajte cibuľu a zeler a varte do mäkka, asi 5 minút. Pridajte šalviu, tymian a čierne korenie a varte ďalšie 2 minúty. Pridajte kurací vývar a priveďte do varu. Odstavíme z ohňa a vmiešame kukuričný chlieb. Zmes preložíme do vymastenej zapekacej misy s rozmermi 9 x 13 palcov a pečieme 25 minút. Podávajte teplé.
Pečená mrkva
Tento recept na pečenú mrkvu je skvelý spôsob, ako dodať vašej večeri na Deň vďakyvzdania jedinečný nádych. Na jeho výrobu budete potrebovať:
- 2 libry mrkvy, olúpané a nakrájané na 1-palcové kúsky
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- 1/4 šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Predhrejte si rúru na 400 stupňov. Vo veľkej miske premiešajte mrkvu s olivovým olejom, soľou a korením. Mrkvu rozložte na plech a pečte 25 minút. Posypeme petržlenovou vňaťou a opekáme ďalších 5 minút. Podávajte teplé.
Špenátový krém
Tento recept so smotanovým špenátom je skvelý spôsob, ako dodať vašej večeri na Deň vďakyvzdania jedinečný nádych. Na jeho výrobu budete potrebovať:
- 2 10-uncové balíčky mrazeného špenátu, rozmrazeného a scedeného
- 1/4 šálky masla
- 1/4 šálky viacúčelovej múky
- 2 šálky mlieka
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky čierneho korenia
- 1/4 lyžičky muškátového orieška
Vo veľkom hrnci rozpustite maslo na strednom ohni. Pridajte múku a za stáleho miešania varte 2 minúty. Postupne zašľaháme mlieko a privedieme do varu. Znížte teplotu na minimum a za občasného miešania varte 5 minút. Pridajte špenát, soľ, korenie a muškátový oriešok a varte ďalších 5 minút. Podávajte teplé.
Krémové makaróny a syr
Tieto smotanové makaróny so syrom musíte mať na každej večeri na Deň vďakyvzdania. Na jeho výrobu budete potrebovať:
- 1 libra lakťových makarónov
- 1/4 šálky masla
- 1/4 šálky viacúčelovej múky
- 2 šálky mlieka
- 1 lyžička soli
- 1/4 lyžičky čierneho korenia
- 2 šálky strúhaného syra čedar
Priveďte do varu veľký hrniec s osolenou vodou. Pridajte makaróny a varte do al dente, asi 8 minút. Makaróny sceďte a vráťte do hrnca. V strednom hrnci rozpustite maslo na strednom ohni. Pridajte múku a za stáleho miešania varte 2 minúty. Postupne zašľaháme mlieko a privedieme do varu. Znížte teplotu na minimum a za občasného miešania varte 5 minút. Pridajte syr, soľ a korenie a miešajte, kým sa syr neroztopí. Nalejte syrovú omáčku na makaróny a miešajte, kým sa nespojí. Podávajte teplé.
Záver
Tieto jednoduché recepty na prílohu na Deň vďakyvzdania urobia vaše sviatočné jedlo výnimočným. Od klasických obľúbených až po jedinečné zvraty, vďaka týmto receptom bude vaše sviatočné jedlo nezabudnuteľné. Pustite sa teda do varenia a vychutnajte si lahodnú večeru na Deň vďakyvzdania so svojou rodinou a priateľmi.
'Vďačnosť je pamäť srdca.' - Francúzske príslovie
Ak chcete získať ďalšie recepty na Deň vďakyvzdania, pozrite si tieto Chuť domácich receptov na prílohu k vďakyvzdaniu , Všetky recepty Recepty na prílohu k vďakyvzdaniu , Food Network Recepty na prílohu k vďakyvzdaniu , Kuchynské recepty na prílohu k vďakyvzdaniu , a Martha Stewart Recepty na prílohu k vďakyvzdaniu .
Zdieľajte So Svojimi Priateľmi
O Nás

Vitajte Na Našej Stránke Venovanej Ženám A Ich Koníčkom! Naším Poslaním Je Vytvoriť Podpornú A Rozširujúcu Sa Komunitu, none Veríme, Že Každá Žena Má Právo Zapojiť Sa Do Svojich Koníčkov A Záujmov, none Naša Stránka Je Navrhnutá Tak, Aby Bola Centrom Informácií A Inšpirácie, S Článkami, Vzdelávacími A Zdroje, Ktoré Pomôžu Ženám Začať Pracovať A Rozvíjať Sa Vo Svojich Záľube.Chápeme, Že Život Môže Byť Zaneprázdnený A Vyčerpávajúci, Ale VerímeČo Venovať Čas Sebe A Vašim Koníčkom, Je Potrebné Pre Našu Bežnú Studňu A Šťastie.Preto Sa Snažíme Vytvárať Pohostinné A Priaznivé Prostredie,V Ktorom Môžu Ženy Komunikovať, Študovať A Rásť Spolu.Pripojte Sa K Nám Na Tejto Ceste Objavov A Sebavyjadrenia,A Všimnite Si Krásu A Rozmanitosť Ženských Koníčkov A Záujmov.