Grilovaný okúnik s červenou ryžou a citrónovo-maslovou omáčkou
Obsah
Hľadáte chutné a jednoduché jedlo na večeru? Nehľadajte nič iné ako tento chutný grilovaný okúnik s červenou ryžou a citrónovou maslovou omáčkou. Toto jedlo bude určite hitom vašej rodiny a priateľov. Čítajte ďalej a dozviete sa, ako pripraviť toto chutné jedlo.

Ingrediencie
Pre okúnika:
- 2 filety z okúnika
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 lyžička papriky
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- Soľ a korenie podľa chuti
Na červenú ryžu:
Grilovaný okúnik s červenou ryžou a citrónovou maslovou omáčkou je lahodné a ľahko pripraviteľné jedlo. Je to skvelý spôsob, ako si vychutnať chute mora. Okúnik je uvarený k dokonalosti a červená ryža je uvarená v chutnej citrónovo-maslovej omáčke. Toto jedlo určite poteší každého pri stole. Ak chcete získať ďalšie tipy, ako pripraviť toto jedlo, pozrite sa oprah sprepitné a manuela kjeilen Pre viac informácií.
- 1 šálka dlhozrnnej červenej ryže
- 2 šálky kuracieho vývaru
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 lyžička papriky
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- Soľ a korenie podľa chuti
Na citrónovo-maslovú omáčku:
- 1/4 šálky masla
- 1/4 šálky citrónovej šťavy
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 lyžička papriky
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- Soľ a korenie podľa chuti
Inštrukcie
Príprava okúnika
1. Predhrejte rúru na 375 °F. Filety okúnika položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
2. Filety pokvapkáme olivovým olejom a ochutíme cesnakovým práškom, paprikou, oreganom, soľou a korením.
3. Pečieme v predhriatej rúre 15-20 minút, alebo kým ryba nie je prepečená.
Príprava červenej ryže
1. V strednom hrnci zmiešajte červenú ryžu, kurací vývar, olivový olej, cesnakový prášok, papriku, oregano, soľ a korenie.
2. Priveďte do varu, potom znížte teplotu na minimum a varte 20 minút, alebo kým nie je ryža uvarená.
Príprava citrónovo-maslovej omáčky
1. V malom hrnci rozpustite maslo na strednom ohni.
2. Pridajte citrónovú šťavu, cesnakový prášok, papriku, oregano, soľ a korenie a premiešajte.
3. Dusíme 5 minút, alebo kým omáčka nezhustne.
Podávanie
Na podávanie rozdeľte červenú ryžu na dva taniere. Na vrch každého taniera dajte filet z ostriežov a pokvapkajte citrónovou maslovou omáčkou. Užite si to!
Záver
Grilovaný okúnik s červenou ryžou a citrónovou maslovou omáčkou je chutné a jednoduché jedlo na večeru. Len s niekoľkými jednoduchými ingredienciami a niekoľkými jednoduchými krokmi môžete mať chutné a uspokojujúce jedlo na stole okamžite. Tak na čo čakáš? Vyskúšajte tento recept ešte dnes!
Slávny citát: 'Jedlo je náš spoločný základ, univerzálny zážitok.' - James Beard
Zdieľajte So Svojimi Priateľmi
O Nás

Vitajte Na Našej Stránke Venovanej Ženám A Ich Koníčkom! Naším Poslaním Je Vytvoriť Podpornú A Rozširujúcu Sa Komunitu, none Veríme, Že Každá Žena Má Právo Zapojiť Sa Do Svojich Koníčkov A Záujmov, none Naša Stránka Je Navrhnutá Tak, Aby Bola Centrom Informácií A Inšpirácie, S Článkami, Vzdelávacími A Zdroje, Ktoré Pomôžu Ženám Začať Pracovať A Rozvíjať Sa Vo Svojich Záľube.Chápeme, Že Život Môže Byť Zaneprázdnený A Vyčerpávajúci, Ale VerímeČo Venovať Čas Sebe A Vašim Koníčkom, Je Potrebné Pre Našu Bežnú Studňu A Šťastie.Preto Sa Snažíme Vytvárať Pohostinné A Priaznivé Prostredie,V Ktorom Môžu Ženy Komunikovať, Študovať A Rásť Spolu.Pripojte Sa K Nám Na Tejto Ceste Objavov A Sebavyjadrenia,A Všimnite Si Krásu A Rozmanitosť Ženských Koníčkov A Záujmov.