Recept na homár Thermidor od Julie Childovej
Obsah
Julia Child's Lobster Thermidor je klasické francúzske jedlo, ktoré určite zaujme. Tento recept je jednoduchý a pripravíte z neho chutné jedlo na každú príležitosť. Či už ste začiatočník alebo skúsený kuchár, tento recept bude určite hitom. Čítajte ďalej a zistite, ako vyrobiť homársky termidor od Julie Childovej.
Julia Child's Lobster Thermidor je klasické francúzske jedlo, ktoré určite zapôsobí na vašich hostí. Je to lahodná kombinácia homára, húb a syra, všetko zapečené v smotanovej omáčke. Ak hľadáte špeciálne jedlo na ďalšiu večeru, toto je ono! Ak chcete získať ďalšie nápady na párty, pozrite sa stranícke nápady . A ak chcete vidieť, čo chystá Oprah Winfrey, sledujte ju ďalej instagram oprah winfrey .

Ingrediencie
- 2 živé homáre (1 1/2 až 2 libry každý)
- 1/4 šálky (1/2 tyčinky) masla
- 1/4 šálky viacúčelovej múky
- 1 šálka suchého bieleho vína
- 1 šálka hustej smotany
- 1/2 lyžičky suchej horčice
- 1/4 lyžičky kajenského korenia
- 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 1/4 lyžičky čerstvo nastrúhaného muškátového orieška
- 1/4 šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu
- 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 2 lyžice nasekaného čerstvého estragónu
- 2 lyžice nasekanej čerstvej pažítky
- 2 polievkové lyžice čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Inštrukcie
- Priveďte do varu veľký hrniec s osolenou vodou. Pridajte homáre a varte 8 až 10 minút, alebo kým sa škrupiny nezmenia na jasne červenú. Homáre vyberte z hrnca a nechajte vychladnúť.
- Odstráňte mäso zo škrupín a nakrájajte na 1-palcové kúsky. Odložte bokom.
- Vo veľkom hrnci na strednom ohni roztopte maslo. Pridajte múku a za stáleho miešania varte 2 minúty. Postupne prišľaháme víno a smotanu a privedieme k varu. Znížte teplotu na minimum a za občasného miešania varte 5 minút.
- Pridajte horčicu, kajenské korenie, čierne korenie, muškátový oriešok, parmezán, petržlenovú vňať, estragón, pažítku a citrónovú šťavu. Dusíme 5 minút za občasného miešania.
- Pridáme mäso z homára a za občasného miešania dusíme 5 minút. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Lobster Thermidor podávajte s uvarenou ryžou alebo cestovinami.
Tipy
- Ak nemáte prístup k živým homárom, môžete použiť mrazené homárske chvosty.
- Ak nemáte prístup k čerstvým bylinkám, môžete použiť sušené bylinky.
- Ak nemáte prístup k bielemu vínu, môžete použiť kurací vývar.
Informácie o výžive
Veľkosť porcie: 1/4 receptu (asi 4 unce mäsa z homára)
- Kalórie: 437
- Celkový tuk: 24,5 g
- Nasýtené tuky: 14,5 g
- Cholesterol: 145 mg
- sodík: 545 mg
- Sacharidy: 16,5 g
- Vláknina: 1,5 g
- Cukor: 1,5 g
- Bielkoviny: 28,5 g
Viac informácií o výžive nájdete na Healthline a Zjedz toto .
Záver
Julia Child's Lobster Thermidor je klasické francúzske jedlo, ktoré určite zaujme. Tento recept je jednoduchý a pripravíte z neho chutné jedlo na každú príležitosť. Či už ste začiatočník alebo skúsený kuchár, tento recept bude určite hitom. Vyskúšajte to a vychutnajte si lahodné chute tohto klasického jedla.
Ako povedala Julia Child: 'Nájdite niečo, čo vás nadchne, a majte o to obrovský záujem.'
Zdieľajte So Svojimi Priateľmi
O Nás

Vitajte Na Našej Stránke Venovanej Ženám A Ich Koníčkom! Naším Poslaním Je Vytvoriť Podpornú A Rozširujúcu Sa Komunitu, none Veríme, Že Každá Žena Má Právo Zapojiť Sa Do Svojich Koníčkov A Záujmov, none Naša Stránka Je Navrhnutá Tak, Aby Bola Centrom Informácií A Inšpirácie, S Článkami, Vzdelávacími A Zdroje, Ktoré Pomôžu Ženám Začať Pracovať A Rozvíjať Sa Vo Svojich Záľube.Chápeme, Že Život Môže Byť Zaneprázdnený A Vyčerpávajúci, Ale VerímeČo Venovať Čas Sebe A Vašim Koníčkom, Je Potrebné Pre Našu Bežnú Studňu A Šťastie.Preto Sa Snažíme Vytvárať Pohostinné A Priaznivé Prostredie,V Ktorom Môžu Ženy Komunikovať, Študovať A Rásť Spolu.Pripojte Sa K Nám Na Tejto Ceste Objavov A Sebavyjadrenia,A Všimnite Si Krásu A Rozmanitosť Ženských Koníčkov A Záujmov.