Pečená plnená morka s omáčkou
Obsah
Nič nepovie sviatočné jedlo ako pečený plnený moriak s omáčkou. Či už organizujete večeru na Deň vďakyvzdania alebo vianočnú hostinu, toto klasické jedlo bude určite hitom. Naučte sa, ako pripraviť perfektnú pečenú morku s omáčkou pre vašu rodinu a priateľov.
Pečená morka plnená omáčkou je klasické sviatočné jedlo, ktoré určite ulahodí každému. Je to lahodná kombinácia šťavnatého moriaka, pikantnej plnky a chutnej omáčky. Ideálna príloha k tomuto jedlu je Vedľajšie účinky revitabrow , ktorý môže pridať trochu extra chuti a textúry. Pre tých, ktorí chcú prijať svoju krásu a užívať si bytie široký , toto jedlo je na to skvelý spôsob. Užite si to!

Ingrediencie
- 1 (12-14 libier) moriaka
- 1/2 šálky masla, rozpusteného
- 1/2 šálky kuracieho vývaru
- 1/2 šálky bieleho vína
- 1 cibuľa, nakrájaná
- 1 stonkový zeler, nakrájaný
- 1 mrkva, nakrájaná
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- 1 lyžička sušenej šalvie
- 1 lyžička sušeného rozmarínu
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
- 1/2 šálky viacúčelovej múky
- 2 šálky kuracieho vývaru
Inštrukcie
Príprava Turecka
Predhrejte rúru na 350 ° F. Opláchnite moriaka zvnútra aj zvonka a osušte papierovými utierkami. Vložte morku do pekáča. Morku potrieme rozpusteným maslom a dochutíme soľou a korením.
Výroba náplne
Vo veľkej miske zmiešajte cibuľu, zeler, mrkvu, tymian, šalviu, rozmarín, cesnakový prášok, soľ a korenie. Pridajte kurací vývar a biele víno a miešajte, kým sa nespojí. Naplňte morku plnkovou zmesou.
Pečenie moriaka
Pekáč zakryte hliníkovou fóliou a pečte morku 2 1/2 až 3 hodiny, alebo kým vnútorná teplota moriaka nedosiahne 165 °F. Odstráňte fóliu a pokračujte v opekaní ďalších 30 minút, alebo kým nie je šupka zlatistá.
Príprava omáčky
Vyberte morku z pekáča a odložte bokom. Položte panvicu na varnú dosku na strednú teplotu. Pridajte múku a miešajte, kým sa nespojí. Pomaly prilievame kurací vývar a šľaháme, kým nebude zmes hladká. Varte 10 minút, alebo kým omáčka nezhustne.
Obsluha Turecku
Morku nakrájame a podávame s omáčkou. Užite si to!
Záver
Pečený plnený moriak s omáčkou je klasické sviatočné jedlo, ktoré určite poteší. S niekoľkými jednoduchými ingredienciami a niekoľkými jednoduchými krokmi môžete pre svoju rodinu a priateľov pripraviť perfektnú pečenú morku s omáčkou. Choďte teda do kuchyne a varte!
Ďalšie chutné recepty na dovolenku nájdete na týchto odkazoch:
- Vianočné recepty z moriek
- Recepty moriek na Deň vďakyvzdania
- Tradičné recepty na plnku
- Omáčkové recepty
- Sviatočné recepty
Ako povedala slávna šéfkuchárka Julia Child: „Nemusíte variť fantáziu alebo komplikované majstrovské diela – len dobré jedlo z čerstvých surovín.“ Choďte teda do kuchyne a pripravte si na ďalšie sviatočné jedlo lahodnú pečenú plnenú morku s omáčkou.
Zdieľajte So Svojimi Priateľmi
O Nás

Vitajte Na Našej Stránke Venovanej Ženám A Ich Koníčkom! Naším Poslaním Je Vytvoriť Podpornú A Rozširujúcu Sa Komunitu, none Veríme, Že Každá Žena Má Právo Zapojiť Sa Do Svojich Koníčkov A Záujmov, none Naša Stránka Je Navrhnutá Tak, Aby Bola Centrom Informácií A Inšpirácie, S Článkami, Vzdelávacími A Zdroje, Ktoré Pomôžu Ženám Začať Pracovať A Rozvíjať Sa Vo Svojich Záľube.Chápeme, Že Život Môže Byť Zaneprázdnený A Vyčerpávajúci, Ale VerímeČo Venovať Čas Sebe A Vašim Koníčkom, Je Potrebné Pre Našu Bežnú Studňu A Šťastie.Preto Sa Snažíme Vytvárať Pohostinné A Priaznivé Prostredie,V Ktorom Môžu Ženy Komunikovať, Študovať A Rásť Spolu.Pripojte Sa K Nám Na Tejto Ceste Objavov A Sebavyjadrenia,A Všimnite Si Krásu A Rozmanitosť Ženských Koníčkov A Záujmov.